Om oss

Eli, Per och Mustafa.

liten5BW.jpg

Eli Göndör

Eli är forskare och författare i frågor om islam och Mellanöstern.

Som fil.dr. i religionshistoria med inriktning mot islamologi och Mellanöstern är valet av ämnen knutna till hans utbildning, hans livserfarenheter och de böcker som han skrivit.

Eli erbjuder föreläsningar, konsulttjänster och moderatoruppdrag i frågor som rör integration och religion samt frågor som behandlar politisk aktivism och våldsutövande ideologier inom islam. Dessutom skriver han längre och kortare texter.

Eli är senior fellow på Tankesmedjan Timbro, utredare vid Segerstedtinstitutet Göteborgs universitet samt del i Ms externa expert och referensgrupp för integrationskomissionen.

LITEN1.jpg

Per Brinkemo

Per är religionsvetare, journalist, författare och föreläsare. Han har studerat klankulturer och de kulturkrockar som kan uppstå i mötet med det svenska samhället.

Per har skrivit böckerna Dumpad (2004), Mellan Klan och Stat (2015) och Klanen (2018). Han föreläser i en rad olika privata och offentliga forum.

Per har arbetat för SvD, Expressen, Sydsvenskan och medverkat i tv-program som Uppdrag Granskning, Dokument Inifrån och Kalla Fakta.

LITEN2.jpg

Mustafa Panshiri

Mustafa, med sitt unika perspektiv som svensk polis med afghanskt ursprung, är en uppskattad föreläsare inom integration.

Mustafa har besökt över tvåhundra kommuner och informerat tusentals ensamkommande och nyanlända om vad det innebär att leva i ett sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige.

Mustafa har dessutom tillsammans med journalisten Jens Ganman skrivit den omtalade boken Det lilla landet som kunde (2018 Vulkan).

Mustafa blev 2017 nominerad till årets folkbildare av Studieförbundet Vuxenskolan.

 
 

Referenser

Eli: Tankesmedjan Timbro, Lunds Universitet, Malmö Universitet, Stockholms Universitet, Göteborgs Universitet
Per: Uppdrag Granskning, Dokument Inifrån, Kalla Fakta, Expressen, Sydsvenskan, Svenska Dagbladet.
Mustafa: Årets Folkbildare 2017 (Studieförbundet Vuxenskolan), Polisen Linköping